Moravski dobošar - Baza poslovnih informacija

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

line
  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak

line

Novosti

MORAVSKI DOBOŠAR - BAZA POSLOVNIH INFORMACIJA
homeNovosti

KONKURS ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA - JA SAM ODVAŽNA!

image

KONKURS ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA - JA SAM ODVAŽNA!

22-11-2018

IKEA Srbija, MasterCard i Fondacija Ana i Vlade Divac okupile su se se oko zajedničkog projekta „Ja sam ODVAŽNA!" usmerenog na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji.


Konkursom „Ja sam ODVAŽNA“  će biti podržani biznisi osnovani od strane žena i/ili oni koje vode žene, kao i pravni subjekti koji zapošljavaju najmanje 50% žena, a koji će kroz ovaj konkurs otvoriti najmanje jedno radno mesto za žene. Osnovna delatnost pravnih subjekata koji će biti podržani je proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Projekti će biti odabrani na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta.

Da bi mogli da se prijave za dodeljivanje sredstava, podnosioci prijave moraju da budu registrovani pravni subjekti u vlasništvu žena, oni koje vode žene ili pravni subjekti koji među zaposlenima imaju najmanje 50% žena. Aktivnosti se moraju realizovati isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Sledeća pravna lica mogu da podnesu prijavu na ovaj konkurs:

Mikro preduzeća;  zadruge, poljoprivredna gazdinstva;

preduzetnik/ca; preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene žene;

Udruženja građana koja imaju misiju da unapređuju ekonomsku samostalnost i položaj žena u društvu, a imaju komercijalnu aktivnost koja zapošljava žene.

 

Uslovi za učešće u konkursu:

da su registrovani u Agenciji za privredne registre ili da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava najmanje 2 godine od dana raspisivanja konkursa;

da su podneli popunjen prijavni formular i anekse sa potrebnom pratećom dokumentacijom;

da budu direktno odgovorni za pripremu i realizaciju projekta, a ne da deluju u svojstvu  posrednika.

Iznos podrške: Pravna lica sa svojom poslovnom idejom mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u rasponu od 5.000 do 7.000 evra.

Konkurs je otvoren od 1.11.2018. do 15.12.2018. godine do 17 časova. Sve formulare I detaljnije informacije možete pronaći na sajtu https://www.divac.com/jasamodvazna

Tagovi:

ekonomsko, osnaživanje, žena

Prijatelji portala

NTP
RAS
Unija

Tagovi

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak