Moravski dobošar - Baza poslovnih informacija

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

line
  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak

line

Novosti

MORAVSKI DOBOŠAR - BAZA POSLOVNIH INFORMACIJA
homeNovosti

“Unija Čačak 2000” – zalaganje za dostizanje reprezentativnosti poslodavaca

image

“Unija Čačak 2000” – zalaganje za dostizanje reprezentativnosti poslodavaca

11-10-2018

Naš osnivač, poslovno udruženje "Unija Čačak 2000",  pokrenula je inicijativu za osnivanje Socijalno ekonomskog saveta u Čačku. Kroz ovu instituciju namerava da se zalaže za prava poslodavaca i da zastupa njihove interese. U njihovo ime prosledjujemo tekst inicijative i pozivamo zainteresovane da se priključe.

"Unija Čačak 2000" prema odluci Skupštine od 28.08., a u nameri da podrži formiranje Socijalno-ekonomskog saveta Grada Čačka, promenila  je svoju organizaciju i obratila se svim poslodavcima Grada Čačka sledećim pismom:

Poštovane kolege poslodavci,                                
Posle osamnaest uspešnih godina, mi kao Poslovno udruženje ''Unija Čačak 2000'' , promenili smo svoju organizaciju  i ubuduće ćemo nastupati kao: 
Poslovno udruženje poslodavaca ''Unija Čačak 2000''
čija će osnovna jedinica biti  strukovna sekcija.
Reorganizovano udruženje ima dva osnovna cilja: 
1. Organizovanje naše poslovne zajednice na temelju specijalizovanih strukovnih sekcija kao osnovne jedinice u kojoj  udruženi  poslodavci usklađuju zajedničke interese svoje struke i eliminišu prepreke koje stoje na putu unapređenju njihovog poslovanja.
2. Da zajedno sa ostalim članicama Foruma privrednika, kolegama iz drugih poslovnih udruženja postignemo Zakonom propisane uslove reprezentativnosti poslodavaca i dokažemo da možemo osnovati Socijalno-ekonomski savet Grada Čačka u partnerstvu sa  lokalnom samoupravom i sindikatima radnika.
Da bi smo postali legitimni predstavnici poslodavaca, neophodno je da predstavljamo 10 % privrednih subjekata, koji zapošljavaju  najmanje 15% od ukupnog broja zaposlenih radnika u privredi Grada.To je jedini put da mi kao udruženi poslodavci utičemo na poslovni ambijent u kome radimo i stvaramo dobit za svoje firme i za sve članove društvene zajednice. 
Ovim želimo da zajednički sa Vama, udruženim snagama, dobijemo mesto u društvu koje nam po prirodi stvari pripada.

Više informacija o inicijativi pogledajte na sajtu www.unija-cacak2000.co.rs

Do sada je potpisalo pristupnicu, reorganizovanom udruženju "Unija Čačak 2000", 60 kompanija koje zapošljavaju 800 radnika. Ako podržavate našu inicijativu pozovite Ivanu Karović 064/852-52-82 radi dostavljanja aplikacione prijave.

 

Tagovi:

Unija Čačak 2000

Prijatelji portala

NTP
RAS
Unija

Tagovi

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak