Moravski dobošar - Baza poslovnih informacija

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

line
  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak

line

Novosti

MORAVSKI DOBOŠAR - BAZA POSLOVNIH INFORMACIJA
homeNovosti

Završna konferencija

image

Završna konferencija

30-03-2018

U sredu 28. marta 2018 godine održana je Završna konferencija projekta

Interaktivna platforma poslovnih informacija i novi model primene inovativnih rešenja

Konferenciji su prisustvovali preduzetnici, mladi saradnici NTP Čačak koji su učestvovali u realizaciji projekta, osnivači NTP Čačak, predstavnici javnih preduzeća i predstavnici grada.

Konferencije je bila i medijski propraćena, a u nastavku će biti reči o projektu.

 Naučno tehnološki park Čačak u partnerstvu sa poslovnim udruženjem “Unija Čačak 2000” i uz finansijsku podršku Razvojne agencije Srbije realizovao je projekat „Interaktivna platforma poslovnih informacija i novi model primene inovativnih rešenja“. Kroz projekat su uvedene nove usluge za poslovni sektor iz Moravičkog okruga i sve druge korisnike u Srbiji i inostranstvu.

Interaktivne platforme poslovnih informacija, pod nazivom “Moravski dobošar”, ima za cilj predstavljanje privrednih subjekata Moravičkog okruga, njihovog proizvodnog programa sa naglaskom na angažovanje slobodnih resursa kao što su: poslovni prostor, oprema i infrastruktura, radna snaga, intelektualni kapaciteti, zemljište, sirovine i repromaterijal.

Tokom projekta kontaktirano je 1000 kompanija iz Moravčkog okruga, a u projektu je uzelo učešce preko 300 malih, srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP). Na realizaciji projekta za anketiranje i istraživanje angažovano je 30 mladih ljudi(studenata i nezaposlenih) za prikupljanje podataka o resursima kompanija. Mladi saradnici su posetili kompanije i u razgovoru sa njihovim predstavnicima su obavili anketiranje, a to je, za neke od njih, bio prvi kontakt sa poslovnim sektorom.

U Naučno tehnološkom parku Čačak je organizovano šest radionica na teme iz oblasti preduzetništva, savremenih tehnologija i inovacija,primene poslovnih modela, dostupnim izvorima finansiranja i drugim aktuelnim temama. Radionice je realizovalo 15 predavača, iskusnih eksperata, a broj učesnika je preko 150 srednjoškolaca, studenata i privrednika.

Interaktivna platforma poslovnih informacija direktno podržava jačanje konkurentnosti poslovnih jedinica koje su uključene na platformu, a kroz set usluga podstiče se razvoj inovativnosti privrednih subjekata sa teritorije Moravičkog okruga.

Primenom projekta biće unapređena saradnja izmedju kompanija sa teritorije Moravičkog okruga, stvarajući povoljniji poslovni ambijent za privredni sektor, pružajući podršku mladim kompanijama kroz pronalaženju neophodnih resursa za startovanje i razvoj biznisa i u krajnjoj instanci uticati na rast zaposlenosti.

Tagovi:

Završna konferencija, NTP Čačak

Prijatelji portala

NTP
RAS
Unija

Tagovi

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak