Moravski dobošar - Baza poslovnih informacija

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

line
  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak

line

O nama

MORAVSKI DOBOŠAR - BAZA POSLOVNIH INFORMACIJA
home O nama

O nama

Naučno tehnološki park Čačak je osnovan kao privredno društvo, kroz javno-privatno partnerstvo tri ključna sektora grada Čačka: naučno-istraživački i obrazovni sektor, sektor privrede i lokalna samouprava, sa ciljem da on bude infrastrukturna i stručna podrška razvoju inovativnog preduzetništva.

U nameri da objedine lokalne resurse, podrže i stimulišu ekonomski razvoj na modernim principima, osnovali su ga: Grad Čačak, Fakultet tehničkih nauka Čačak, Agronomski fakultet Čačak, Institut za voćarstvo Čačak, Poslovno udruženje “Gradac `97” i Poslovno udruženje “Unija Čačak 2000”.

Naučno tehnološki park Čačak se razvija i postiže dobre rezultate prvenstveno zahvaljujući velikom entuzijazmu i volonterskom radu predstavnika osnivača, jer svi imaju iskrene namere da se društvo razvija i raste.

Na osnovu Strategije održivog razvoja, Grad Čačak je uvrstio poslovanje Naučno tehnološkog parka Čačak u godišnje programe rada. Naša lokalna zajednica prihvatila je iskustva razvijenih zemalja koje pokazuje da su naučno-tehnološki parkovi i poslovni inkubatori moćni instrumenti lokalnog ekonomskog razvoja.

NTP Čačak podržava inovativne timove i pojedince sa kvalitetnim i primenljivim poslovnim idejama. Stvaramo uslove za inovativno preduzetništvo, obezbeđujući infrastrukturnu i tehničku podršku, mentorstvo i povoljnije uslove za rad. Jačamo startap ekosistem za poslovnu realizaciju inovativnih i razvojnih poslovnih planova.

Omogućavamo mladim preduzećima da na jednom mestu posluju, da se medjusobno upoznaju, razmenjuju iskustva, uspostavljaju partnerstva, pokreću zajedničke projekte i stvaraju nove poslovne prilike. Tako postižemo bolji procenat uspešnosti dobrih preduzetničkih namera realizovanih kroz start-up preduzeća. Nove kompanije zasnovane na inovacijama sa tehnološko-razvojnim potencijalom generišu nova radna mesta, što je veoma važan pokazatelj uspešnosti našeg rada.

  • Pozovite nas

  • 032-55-90-410

  • Posetite nas

  • Nikole Tesle 42, 32000, Čačak